Vitamina C – Benefică pentru organism sau doar un mit în vremea schimbătoare?

 Vitamina C – Benefică pentru organism sau doar un mit în vremea schimbătoare?

Vitamina C este un nutrient esențial vieții ce intervine în toate procesele fiziologice importante din organismul nostru. Ea participă la sinteza hormonilor, a substanțelor care transmit influxul nervos, la metabolismul glucidelor, al colagenului, al acidului folic și intervine în reacțiile imunitare. De asemenea, combate oboseala, stresul oxidativ (acel radical liber ce îmbătrânesc celulele) şi contribuie la creșterea absorbției fierului la nivelul tubului digestiv.

STIAȚI CĂ?

Deficitul de Vitamina C este foarte mare, în primul rând pentru că organismul uman nu poate produce această vitamină, ci o ia din surse exterioare. Iar în al doilea rând consumul corpului de Vitamina C este crescut în condiții de stres, de poluare, de oboseală și de boală.

Cum știm că avem deficit de vitamina C?

Deficitul de Vitamina C se manifestă prin foarte multe semne, printre care şi:

  • Diminuarea capacităţii de adaptare la oboseală;
  • Scăderea imunităţii;
  • Sângerări la nivelul gingiilor;
  • Fragilitate la nivelul pereţilor vasculari;
  • Dureri articulare;
  • O respiraţie mai dificilă;
  • Creşterea valorilor colesterolului

Surse alimentare din care ne putem lua aportul zilnic de vitamina c

Cele mai bune surse alimentare de Vitamina C sunt alimentele de origine vegetală, în special legumele si fructele crude.

Cum putem obţine vitamina c din plante?

Remediul produs la Orăştie ce asociază doar extracte naturale (din fructe de acerola, coacăze negre, afine, cătină şi măceşe) asigură necesarul zilnic de Vitamina C şi contribuie la diminuarea oboselii, la creşterea reacţiei de apărare de cea a imunităţii, reduce şi stabilizează acei radicali liberi care ne distrug celulele şi cresc absorbţia fierului ( îmbătrânirea prematură, instalarea cancerului, a bolilor cardiace, a  artritei, etc.). O astfel de combinaţie ce provine strict din surse naturale fără adaos de Vitamina C de sinteză, fără coloranţi, îndulcitori şi arome este benefică copiilor începând cu vârsta de 3 ani, adulţilor, femeilor însărcinate, proaspetelor mămici şi chiar persoanelor care au un nivel crescut al glicemiei.

Produs disponibil în  Farmacia Ana Maria.