Integrarea copiilor in colectiv

 Integrarea copiilor in colectiv

Ce măsuri de igienă este important să respectăm în comunitate pentru a ne putea bucura de copii sănătoşi?

Înainte de a introduce un copil în colectivitate trebuie să ne asigurăm că el este protejat pentru bolile mai severe  pentru care există posibilitatea de îl vaccina.

O dată cu colectivitatea trebuie să ne asigurăm că se respectă noţiunile esenţiale pentru igienă. Copiii trebuiesc învăţaţi să se spele pe mâini , să îşi sufle nasul, când strănută să pună cotul la gură şi nu mâna.

STIAȚI CĂ?

  • Dacă ducem un copil bolnav, febril într-un colectiv în primele 24h de la debutul bolii el va fi sursa cea mai sigură de a răspândi microbii mai departe.
  • Este normal pentru un copil aflat în colectivitate să răcească şi de 12 ori pe an.

CUM LUCREZI LA IMUNITATEA COPILULUI TĂU?

  • Oferindu-i frecvent în alimentaţie fructe şi legume;
  • Sucuri presate la rece;
  • Respectând programul de somn ( un nou născut ar putea avea nevoie de până la 18h de somn pe zi, copiii mici necesită 12-13h, iar copiii preşcolari au nevoie aproximativ de 10h);
  • Alăptaţi copilul ( laptele matern conţine anticorpi care asigură pentru început imunitatea organismului);
  • Stimulaţi-l să facă exerciţii fizice ( exerciţiile fizice cresc numărul de celule naturale de apărare);
  • Evitaţi ca ei să fie fumători pasivi.

În primii ani de viaţă sistemul lor imunitar învaţă, fiind lipsit de experienţă. Treptat ei îşi îmbunătăţesc imunitatea printr-o luptă cu microbii, virusurile şi alte organisme care încearcă să le invadeze organismul.

Lilituss® elixir sirop pentru copii

Este un supliment alimentar destinat copiilor. Asocierea perfectă a ingredientelor active conferă produsului efect emolient, calmant asupra căilor respiratorii, ajutând la fluidificarea secreţiilor bronşice şi la eliminarea acestora. Cimbrul, ciuboţica-cucului şi Grindelia au o acţiune sinergică, contribuind la reducerea acceselor de tuse şi la menţinerea temperaturii normale a corpului, ajutând astfel la diminuarea severităţii manifestărilor neplăcute instalate la nivelul sistemului respirator în special în timpul sezonului rece.
Mierea polifloră este un stimulator al sistemului imunitar, creşte rezistenţa  generală a organismului. Mierea, administrată copiilor cu afecţiuni respiratorii repetate, contribuie la reducerea frecvenţei acestora şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Produs disponibil în Farmacia Ana Maria.